ilkokul 1.Sınıf Matematik Test Deneme Soruları ve Cevapları

meb ders oyun

Ana Sayfa » 1.Sınıf Sınav Soruları » ilkokul 1.Sınıf Matematik Test Deneme Soruları ve Cevapları
1.Sınıf Sınav Soruları, Matematik Dersi Soruları kategorisinde bulunan bu haber 21 Ekim 2013 tarihinde güncellenmiş ve 348 views bu yazıyı okumuştur.

matematik deneme

iLKÖĞRETİM 1.SINIF MATEMATİK DENEME TEST SORULARI ve CEVAPLARI

1. Ablamın 20 yaşına gelebilmesi için 6 yıl geçmesi gerekiyor. Ablam şimdi kaç yaşındadır?

A) 21 B) 16 C) 14

 

2. İkişer ikişer ileriye doğru sayarken 34’ ten önce hangi sayıyı söyleriz?

A) 32 B) 33 C) 36

 

3. Hangisi çıkarma işlemini ifade etmez?

A) 9 limon, 3 limon daha 12 limon eder.

B) 15’in 5 eksiği 10 eder.

C) 10 kitabın 4’ünü okursam 6 kitap kalır. 

 

4. Hangisini zamanı ölçmede kullanmayız?

A) terazi B) saat C) takvim

 

5. 26’dan bir önce ve bir sonra gelen sayılar hangisidir?

A) 25 – 27 B) 27 – 28 C) 28 – 30  

 

6. ( 12 – 8 = 0 ) ( 14 – 5 = 3 ) ( 10 – 0 = 10 ) ( 13 – 8 = 5 )Yukarıdaki çıkarma işlemlerinden kaç tanesi yanlıştır?

A) 1 B) 2 C) 3 

 

7. “18…………15” sayıları arasına hangi sayılar yazılmalıdır?

A) 16, 14 B) 17, 16 C) 17, 14

 

8. Boş bırakılan yerlere hangi sayılar yazılmalıdır?75 – 70 - …. – 60- ….. -50 – 45- ….. -35

A) 61  – 50 – 40  B) 51 – 46 -41  C) 65 – 55 – 40 

 

9. KL  KM  KL  KM  ?

Yukarıdaki örüntüye göre (?) işareti olan yere hangisi gelmelidir?

A) LK  B) KL  C) KM

 

10. Annem kek için 7, omlet için kekten 2 fazla yumurta kullandı. Annem toplam kaç yumurta kullanmıştır?

A) 9 B) 12 C) 16

 

11. Mayıs ayının 6’sı Cuma’dır. Buna göre mayıs ayının 4’ü hangi gündü?

A) Çarşamba B) Perşembe C) Cumartesi  

 

12. 14 yaşındaki Fatih, 5 yıl önce kaç yaşındaydı?

A) 8 B) 9 C) 10

 

13. “Annem, tabağa 8 portakal koymuştu. 5 tanesini yedik. Tabakta kaç elma kaldı?” sorusunu çözmek için hangi işlemi yapmalıyız?

A) toplama işlemi B) çıkarma işlemi C) çarpma işlemi

 

14. “26 sayısı, 25 sayısından ………………………” boş bırakılan yere ne yazılmalıdır?

A) büyüktür B) küçüktür C) eşittir  

 

15. Aşağıdaki sayılardan hangileri büyükten küçüğe doğru sıralanmıştır?

A) 14 – 12 – 19 B) 20 – 19 – 18 C) 5 – 7 – 3        

 

16. Her gün 3 ekmek yiyen bir aile 5 günde toplam kaç ekmek yer?

A) 13 B) 14 C) 15

 

17. Hangi seçenekteki ifade yanlıştır?

A) 30 sayısı, 3 onluk ve 2 birlikten oluşur.B) 15 sayısı, 1 onluk ve 5 birlikten oluşur.C) 18 sayısı, 1 onluk ve 8 birlikten oluşur.

 

18. “On ikiden üç çıktı, dokuz kaldı.”ifadesinin rakamlarla gösterilişi hangisidir?

A) 12 + 3 = 9 B) 12 – 9 = 3 C) 12 – 3 = 9

 

19. Bir basamaklı en büyük ve en küçük sayılar hangisidir?

A) 1 ile 10 B) 9 ile 99 C) 0 ile 9

 

20. Sevim 9 yaşında, Ali 6 yaşında, Selçuk 11 yaşındadır. Yaşı en küçük olan kimdir?

A) Ali B) Sevim C) Selçuk  

 

CEVAPLAR 1C   2A   3A  4A   5A   6B   7B   8C   9B   10C   11A   12B  13B  14A  15B  16C  17A  18C   19A   20A 

Paylaş
Aşağıdaki haberlere de bakmanızı tavsiye ederiz.

Sende, Yorum Yaz & Yorum Oku

Bu Yazıya Toplam 0 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir


3 × 4 =