Lise Trafik ve İlk Yardım 1 Dönem 2 Yazılı Soru ve Cevapları

meb ders oyun

Ana Sayfa » Yazılı Sorularımız » Trafik Yazılı Soruları » Lise Trafik ve İlk Yardım 1 Dönem 2 Yazılı Soru ve Cevapları
Trafik Yazılı Soruları kategorisinde bulunan bu haber 05 Ağustos 2013 tarihinde güncellenmiş ve 8.926 views bu yazıyı okumuştur.

trafik dersi yazılı sınav sorularıTRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ 

1.DÖNEM 2.YAZILI ( A GRUBU ) 

1. Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketlerine ne denir?

a) Karayolu                     

b) Trafik               

c) Geçiş yolu          

d) Şerit

 

2. Trafikten kaynaklanan zorunluluklar dışında araçların insan indirip bindirmek, eşya yükleyip boşaltmak ya da beklemek amacıyla kısa bir süre için durdurulmasına ne ad verilir?

a) Durma                        

b) Park etme         

c) Duraklama         

d) Durak

 

3. Motorlu araç sürücülerinin yetiştirilmesi amacıyla sürücü kursları açma yetkisi hangi bakanlığın iznine tabiidir?

a) Ulaştırma Bak.             

b) Sağlık Bak.                  

c) Milli Eğitim Bak.   

d) Çevre ve Orman Bak.

 

4. Araçların bir mülke girip çıkması için yapılmış olan yolun, karayolu üzerinde bulunan kısmına ne ad verilir?

a) Otoyol                         

b) Bağlantı yolu                

c) Yaya yolu          

d) Geçiş yolu

 

5. Her türlü trafik zorunluluğu nedeniyle aracın durdurulmasına ne ad verilir?

a) Durma                       

b) Durak               

c) Park etme         

d) Duraklama

 

6. Trafik düzeni ve güvenliği için orman yolları üzerinde işaretlemeler yaparak gerekli önlemleri alma görev ve yetkisi kime aittir?

a) Milli Eğitim Bak.            

b) Ulaştırma Bak.    

c) Çevre ve Orman Bak.    

d) Emniyet Genel Müd.

 

7. Aşağıdaki araçlardan hangisinde geçiş üstünlüğüne sahip araçlar doğru sıralama ile verilmiştir?

a) İtfaiye>Polis>Ambulans                             

b) Ambulans>Polis>İtfaiye

c) Ambulans>İtfaiye>Polis                              

d) İtfaiye>Ambulans>Polis

 

8. Araç sürücülerinin uyması gerekli kurallar hangisinde doğru sıralama ile verilmiştir?

a) Polis>Trafik levhaları>Işıklı trafik cihazları              

b) Polis> Işıklı trafik cihazları> Trafik levhaları

c) Işıklı trafik cihazları> Polis>Trafik levhaları              

d) Işıklı trafik cihazları>Trafik levhaları> Polis

 

9. Kavşağa yaklaşırken aralıklı yanıp sönen kırmızı ışık ikazı gören araç sürücüsünden hangi davranışı sergilemesi beklenir?

a) Aracı durdurması, yeşil ışık yanmasını beklemek.               

b) Aracın hızını azaltarak kontrollü geçiş yapması,

c) Aracı kavşak girişinde durdurması, kontrollü geçiş yapması,

d) Kavşağa kontrol etmesi, aracı durdurmadan geçiş yapması,

 

10. Yayalar her iki tarafında banket bulunan yollarda yürüyorlarsa gidiş yönüne göre yolun hangi tarafında yürümek zorundadırlar?

a) Sol tarafta                   

b) Sağ tarafta                 

c) Fark etmez                  

d) Hangi taraf müsaitse

 

11. Aşağıdakilerden hangisinde geçiş üstünlüğü kuralı yanlış verilmiştir?

a) Yaya geçitlerinde araçlar yayalara yol verir.            

b) Kavşaklarda dönüş yapan araçlar yayalara yol verir.

c) Dik yokuşlarda araçlar yayalara yol verir.                         

d) Dik yokuşlarda yayalar araçlara yol verir

 

12. Karşıdan karşıya geçiş kurallarına göre bir yaya;

a) Duran aracın önünden karşıya geçmelidir,               

b) Duran aracın arkasından karşıya geçmelidir,

c) İki duran aracın arasından karşıya geçmelidir,          

d) Hiçbiri

 

13. 100 km/h ile giden bir araç 1 saniyede kaç metre yol alacağı düşünülür?

a) 14m                                     

b) 38m                           

c) 28m                               

d) 18m

 

14. Şehir dışı yollarda bir otomobilin en fazla yapabileceği hız kaç km/h’dır?

a) 50 km/h                     

b) 60 km/h            

c) 120 km/h           

d) 90 km/h

 

15. H sınıfı sürücü belgesi alabilmek için sürücü adaylarından kaç yaşını bitirmiş olma şartı aranır?

a) 18                    

b) 17                    

c) 20                    

d) 22

 

16. E sınıfı ehliyet sahibi aşağıdaki araçlardan hangisini kullanabilir?

a) İş makinesi                           

b) Motosiklet          

c) Traktör              

d) Çekici

 

17. Duraklama süresi en çok kaç dakika ile sınırlandırılmıştır?

a) 20dk                                    

b) 15dk.                         

c) 10dk                           

d) 5dk

 

18. Bir kavşağa yaklaşan araç sürücüsü aralıklı olarak yanıp sönen sarı ışık ikazı gördüğünde ne yapması gerekir?

a) Aracı durdurması 

b) Aracın hızını azaltması    

c) Hızını arttırması   

d) Görmemezlikten gelmesi

 

19.  Aşağıda resimde gösterilen yolu tanımlayınız.

a) Çift yönlü karayolu                 

b) Tek yönlü karayolu        

 

20. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır.

a) 3 nolu araç yolun durumuna göre sollama yapabilir.  

b) 2 nolu araç sollama yapamaz.

c)  1 nolu araç sollama yapabilir.                               

d) 1 nolu araç sollama yapamaz.

TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ 1.DÖNEM 2.YAZILI

( A GRUBU ) CEVAP ANAHTARI

1. B

2. C

3. C

4. D

5. A

6. C

7.  C

8. B

9. C

10. A

11. C

12. D

13. B

14. D

15. B

16. C

17. D

18. B

19. B

20. C

trafik ve ilk yardım dersi, trafik dersi sınav soruları, trafik dersi testi, ilk yardım soruları 2011, ilk yardım ve trafik, ilk yardım testi, trafik ve ilk yardım yazılı soruları, 2011 ilk yardım soruları, ilk yardım soruları ve cevapları, 2012 ilk yardım soruları ve cevapları, trafikte ilk yardım dersi, ilk yardım testleri, ilk yardım soru ve cevapları, ilk yardım ile ilgili sorular, ilk yardım soruları ve cevapları 2011, 

 

Trafik Dersi Yazılı Sınavları için >>> TIKLAYINIZ

Yazılı Sınav Soruları için >>> TIKLAYINIZ

Paylaş
Aşağıdaki haberlere de bakmanızı tavsiye ederiz.

Sende, Yorum Yaz & Yorum Oku

Bu Yazıya Toplam 0 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir


× 2 = 6