Matematik 1.Sınıf Test Deneme Sorusu ve cevapları

meb ders oyun

Ana Sayfa » 1.Sınıf Sınav Soruları » Matematik 1.Sınıf Test Deneme Sorusu ve cevapları
1.Sınıf Sınav Soruları, Matematik Dersi Soruları kategorisinde bulunan bu haber 21 Ekim 2013 tarihinde güncellenmiş ve 8 views bu yazıyı okumuştur.

matematik deneme

1. 13 yaşındaki Fatih, 5 yıl önce kaç yaşındaydı?

A) 8 B) 10 C) 11  

 

2. Saat tam 8’i gösterdiğinde  yelkovanın   hangi sayı üzerinde olması gerekir?

A) 8    B) 6   C) 12

  

3. Hangisi küpe benzemez?

 A) Konserve kutusu

B)  çamaşır makinesi  

C) bulaşık makinesi 

 

4. Hangi grubu iki eşit parçaya ayıramayız?

A)  15 Kalem  B)  8 öğrenci  C)  12 elma

  

5. 6 birlik ve 1 onluktan oluşan doğal sayı hangisidir?

A) 10 B) 16 C) 20

 

6. “A + A + A = 9” ise “A” sayısı kaçtır?

A) 3 B) 4 C) 5

 

7. İki sayının toplamı 16’dır. Sayılardan biri 7 olduğuna göre diğer sayı kaçtır?

A) 8 B) 9 C) 10

 

8. Aşağıdaki çıkarma işlemlerinden hangisi yanlıştır?

A) 16 – 9 = 7             B) 11 – 6 = 6           C) 13 – 13 = 0

 

9. Aşağıdaki grupların hangisinde 13’den az çubuk vardır?

A) IIIIIIIIII            B) IIIIIIIIIIIIII          C) IIIIIIIIIIIIIII

 

10. Onar onar ileriye doğru ritmik sayarken atmıştan sonra hangi sayıyı söyleriz?

A) 61 B) 70 C) 65

 

11. “21” sayısı hangi sayıların arasındadır?

A) 20 – … – 22 B) 19 – … – 20 C) 21 – … – 23

 

12. “9 + 2 + 6 = ?” işleminde ?  yerine hangi sayı yazılmalıdır?

A) 17 B) 11 C) 15

 

13. Tabaktaki çileklerin yarısını yedim. Geriye 6 çilek kaldı. Yemeden önce tabakta kaç çilek vardı?

A) 7 B) 10 C) 12

 

14. Mehmet cebindeki 20 fındığın 3’ünü Orhan’a, 8’ini Ahmet’e verdi. Mehmet’in cebinde kaç fındığı kaldı?

A) 9                      B) 10             C) 11

 

15. Babam terziden biraz kumaş aldı. Terzi kumaşı hangisiyle ölçtü?

A) saat          B) metre               C) terazi

 

16. “AABCCCAABCCCAABCCC” yandaki örüntünün kuralı hangisidir?

A) iki A, bir B, üç C B) iki B, bir A, üç C C) iki A, iki B, üç C

 

17. Dünya’mızın şekli hangisine benzemez?

A) top                B) portakal    C)  kalemlik

 

18. “17 – 11 = 6” işleminde eksilen hangisidir?

A) 11             B) 17             C) 6

 

19. 12 kalemin yarısı kaç kalem eder?

A) 8 kalem         B) 6 kalem    C) 5 kalem

 

20. 2 hafta kaç gün eder?

A) 30                B) 14       C) 12

 

CEVAPLAR  1A     2C    3A  4A    5B   6A   7B   8B   9A  10B  11C   12A  13C   14A  15B   16A  17C   18B   19B  20B

Paylaş
Aşağıdaki haberlere de bakmanızı tavsiye ederiz.

Sende, Yorum Yaz & Yorum Oku

Bu Yazıya Toplam 0 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir


6 × 6 =